El Balcó de l'Isi

dissabte, 6 de desembre del 2014

1 de novembre.

Bon dia 2

Nenes, nens, amics, amigues, persones humanes i humans en general, també a tu tros d'animal.
Avui 1 de novembre, dia especial, es el sant del Froilant de Todos los Santos, el nebot de Felip, net del Juanca, simpàtic l'ex, festa molt senyalada per l'església, van creant aquesta festa entre altres coses perquè en e calendari on hi caben tots els sants, a la partida de naixement del Froilan si hi són tots, té més paraules escrites que la Encyclopædia Britannica, o sia gairebé 40 milions de paraules en el seu cas sants, i així complien amb l'expedient.

Parlant de l'ex, coneixeu l'anècdota amb ell i el Doctor Trueta? Noooooo??

Doncs, en una visita de l'ex a Londres, poc temps després de la seva elecció com a substitut de....En les obligatòries recepcions corresponents, amb una d'elles era present el Dr. Josep Trueta il'ex li va demanar un consell, aquest:
Josep "dame un consejo para agradar a los catalanes". Doctor Trueta: "si tiene un hijo, nunca le ponga de nombre Felipe". I... li va fer molt de cas.

Anem a pams que com sempre ens enfilem en els núvols, avui Tots Sants, i curiós demà el dia dels Difunts, no cada dia poden ser festa, caray, ja sabeu que les festes eclesiàstiques sempre supleixen a festes paganes, i ahir la castanyada i l'altre, la de Skeleton, però la important és la d'avui.

Tal dia com avui, fa anys i panys totes les nenes i els nens (qui podia, nosaltres no tots els anys, com la immensa majoria) estrenàvem l'abric, si senyors avui era el dia, el dia, el punt d'inflexió, el tret de sortida de l'hivern, i está clar he recordat a la mare.

Un any va tocar abric nou, bufanda, guants i atenció, barret tirolès amb ploma...
-Mama aixo no m'ho poso que ho sàpigues
-Tu poses com amb dic Teresina.

I me'l vaig posar, però un dia no ser que va passar que me'l vaig deixar en l'autobús AO, el meu
germà era un pilota i ell no el va perdre, i aquell dia quan vàrem arribar a casa:

-Isidru ( si abans hem deia Isidru o nen), a on és el barret?
-Quin greu hem sap mama me'li deixat a l'autobús
-Doncs ja ho saps, a dormir sota el pont de can Tano.

I a mi que, a la merda el barret tirolès amb ploma.

Ah!!! amigo, al cap d'un parell d'hores van trucar a la porta i a què no sabeu qui era?:

El Ramon el cobrador de l'autobús AO amb el barret a la mà. Caray quina mala sort. Van passar els dies va arribar la calor el barret es va fer petit, i ara m'agradaria tenir lo seria un bon record.

Comentari a part tenen les bufandes, bufandes amb el practic que eren els pràctics, ara buff o braga militar, no creieu?

Catacrac-catacric, conte finit. Per qui no s'ho escolta. El "cuento" del Pare Simiento, tres cagarrutes en un "momento", una per a en Joan, una altra per a en Pere, i l'altra per al qui parlarà primer.

Ja heu esmorzat, vinga al carrer o al cementiri, avui podeu triar i a la tarda a la màgia.
Nenes, nens, amics, amigues sigueu feliços i mengeu anissos.
Salu2
Isidre


Imatges: La sortida de sol d'avui, dalt del turó del túnel.

Musica. Libertango de Astor Piazzolla.

http://www.goear.com/listen/f9d9139/libertango-astor-piazzolla

Una clàssica i de pura casta, mai ningú li va fer canvia el seu concepte del tango, va ser molt criticat per uns, el Asesino del Tango l'anomenaven i idolatrat i elogiat per molts. Un innovador. Si més no, era un virtuós del bandoneó.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada